Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
śmietana 1 szklanka
migdały
biały ser 1 3-krotnie mielony

Przepis i sposób przygotowania na: pascha

żółtka utrzeć z cukrem,wymieszać ze śmietaną i ubijać w kąpieli wodnej,aż masa zgęstnieje.schłodzić,wymieszać z masłem,serem oraz bakaliami.masę przełożyć do formy na paschę,nakryć deseczką,obciążyć i wstawić do lodówki na parę godzin.wyjąć z formy,udekorować wiśniami oraz skórką z pomarańczowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 26.07.2010 07:07
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak