Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 4 szt
masło lub margaryna 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rogrzać masło i wrzucić na nie cebulkę. Gdy cebula się lekko zeszkli dodajemy pieczarki, mieszamy i przykrywamy pokrywką na 2 minuty. Po odkryciu ponownie mieszamy i smażymy do momentu całkowitego odparowania wody. Wbijamy jajka. Doprawiamy solą i mieszamy. Gdy jajka się zetną kolacja gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.09.2012 11:00
Też taką robię, bardzo mi smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak