Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona

Cukinie myjemy i kroimy na plasterki ok 1 cm grubości. Jeśli ktoś woli można obrać ze skórki, ale ja tego nie robie. Plastry cukini solimy i odstawiamy na jakies 15 minut, żeby wyszła z nich woda. Odłożyc najlepij na sitku. W tym czasie roztrzepać 2 jajka. Cukinie posypać pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym i namoczyć w jajko, po czym panierować z obu stron w bułce tartej. Na patelni rozgrzac olej i wkładać plastry cukini. Smażyc z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 14.11.2012 07:39
Uwielbiam
Konczi 18.07.2012 12:28
uwielbiam taką cukinię - mam dzisiaj na obiad :D
magdalea 17.07.2012 22:51
lubie taką;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak