Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1/2 kg
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek do słoików

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotować tak długo aż się jabłka rozpadną a woda wyparuje. Dodajemy cukier i ciągle mieszając gotujemy jeszcze ok 10 minut. Gorące jabłka przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut. Po ugotowaniu odwracamy do góry dnem i zostawiamy tak na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 18.07.2012 12:30
pyszny mus !
iziona 18.07.2012 07:44
Tylko ja jabłek nie obieram, a potem gorące przecieram przez przecierak, mniej pracy, a skórka potem zostanie na sitku.
iziona 18.07.2012 07:42
Ja z takim musem też walczyłam wczoraj, ale jeszcze będę robić drugą turę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak