Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z mozarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
jajko 2 szt
por kawałęk
ser mozarella 50 g
szczypior
s ól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z mozarella

Pomidora sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Pora kroimy w cienkie plasterki (ok 10 plasterków) i blanszujemy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła, i dodajemy pomidora i pora. Smażymy jakieś 3-4 minuty ciągle mieszając. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozarella iwbijamy jajko. Doprawiamy suszoną bazylią (lub świeżą), pieprzem i solą. Soli trochę więcej niż do tradycyjnej jajecnicy, ponieważ pomidor i por też potrzebują soli. Smażymy ciągle mieszając do momentu roztopienia sera i ścięcia jajka. Gotową jajeczniće posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak