Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
masło 1 łyżka
sól
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze słonecznikiem

Ryż gotujemy 15 minut w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyłanczamy i zostawiamy pod przykryciem, pozwalając by ryż wchłonął wode i stał sie mięciutki. Gdy woda zostanie wchłonięta, jeszcze gorący ryż rozkładamy na talerzyki i na środek każdego nakładamy pół łyżeczki masła. Całość posypujemy słonecznikiem łuskanym. Jemy gdy masełko się roztopi pod wpływem ciepła ryżu. Takie proste a takie dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 30.10.2012 23:22
ciekawa jestem jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak