Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowy na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
jogurt naturalny 150 ml
cynamon
słodzik 2 tabl
otręby 2 jabłkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowy na ciepło

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Wrzucic na suchą patelnie i podsmażać tak długo aż zmiekna (bez dodatku tłuszczu). Posypać cynamonem. 1 lub 2 tabletki słodzika rozpuścic w 2 łyżkach gorącej wody. Cieplutkie i miękkie jałbka przełożyc do miksera, zalać jogurtem naturalnym i dodac rozpuszczony słodzik. Wszystko zmiksować, przełozyc do miseczki, posypac otrębami jabłkowymi i gotowe. Najlepiej smakuje prosto po zrobieniu, kiedy jest jeszcze ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 28.02.2013 13:29
pyszne i zdrowe
Magula 24.10.2012 07:31
Sa otręby jabłkowe, z małymi cząstkami suszonych jabłek
bursztynek 23.10.2012 22:42
fajny, zdrowy i mało kaloryczny, nie wiedziałam, że są otręby jabłkowe
Magula 09.09.2012 21:54
oj ja tez lubie desery
kasiek 08.09.2012 21:21
desery ... to co lubię najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak