Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczne

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 2 sztuki
szynka 2 plasterki
ser żółty 2 plasterki
koperek odrobina
sól do smaku
pieprz do smaku
rzodkiewka 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka
jajko sztuka
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczne

+ bułka tarta do obtoczenia


Ziemniaki i jajka ścieramy na tarce. Szynkę, rzodkiewkę i ser kroimy w kosteczkę. Wszystko ze sobą łączymy, dodajemy przyprawy, bułkę tartą, koperek, wbijamy jajko i wyrabiamy rękami. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 17.07.2012 21:26
znalam te kotlety ale ten przepis jest o wiele lepszy:) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak