Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik przekładany powidłami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
miód pitny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jaja 3
kakao 3-4 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
powidła śliwkowe (węgierkowe)
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik przekładany powidłami

margarynę i miód rozpuścić na małym ogniu.jaja utrzeć z cukrem i przyprawami korzennymi i,nie przerywaj ucierania,dodawać kolejno wszystkie składniki margarynę i miód muszą być ostudzone.ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypana bułką tartą.piec 2 godz,w tem.180*c.po ostudzeniu piernik przeciąć wzdłuż na pół i przełożyć powidłami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 25.07.2010 10:55
+pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak