Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
cukier 1 łyżeczka
pieprz
oliwa 3 łyżki
kapusta kiszona 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Sprawdzamy smak kapusty. Jeśli jest zbyt kwaśna, płuczemy ją w zimnej wodzie, dokładnie odciskamy i kroimy na drobno i przekładamy do miski. Marchewke ścieramy na tarce, bezpośrednio do miski z kapustą, ja trę na grubych oczkach. Jabłko i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Czym mniejsza kostka tym lepiej bo dokładniej wymieszają się smaki składników. Całość polewamy oliwą, dodajemy cukier i świeżo zmielony pieprz. Dodajemy oliwę, cukier i świeżo zmielony pieprz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak