Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w oliwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
oliwa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
matijasy 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w oliwie

Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy drobno. Do słoika wlewamy trochę oliwy z oliwek, wrzucamy część cebuli i pokrojone w kawałki śledzie, ziele angielskie i liść laurowy. Dolewamy oliwy, wrzucamy kolejna warstwę cebuli i śledzi układając warstwami tak by ostatnia warstwa to cebula. Zalewamy oliwą i zostawiamy w lodówce na 3-5 dni. Podajemy z napojami mocno schłodzonymi. Śledziki można co prawda popijać czystą wodą i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin Vw1 23.07.2012 19:10
jeszcze nie próbowałem takich śledzi z oliwą z oliwek, ciekawy jestem smaku
mariusz14 18.07.2012 10:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak