Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 4
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczna 1 łyżka
wierzch
bita śmietana 2 szklanki
cynamon
plałatki migdałowe 5 dkg
karmel 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort bezowy

białka ubić na parze na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli.wymieszać z mąką ziemniaczaną.przełożyć do formy włożonej papierem do pieczenia i uformować krążek.suszyć po 3 godz. w piekarniku nagrzanym do tem 130*c.na gotowe ostudzone krążku bezowym rozłożyć bitą śmietanę.polać syropem i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 09.11.2010 12:40
super słodkości!
minka 14.08.2010 21:05
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak