Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z płatkami ryżowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2` szklanki
płatki ryżowe 6 łyżek
sok z jagodami 1 łyżka
melon 1/2 szt
suszone śliwki kalifornijskie kilka szt
migdały kilka szt
otręby 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z płatkami ryżowymi

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do garnuszka i gotujemy. Do gotującego się mleka wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy 3-5 minut ciągle mieszając. Gotowe odstawiamy na chwilkę do ostygnięcia.
Krok 1 - Deser z płatkami ryżowymi foto
2
Melona obieramy i kroimy w kostke. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki. Lekko przestudzone płatki mieszamy z sokiem z jagodami. Melona przekładamy do miseczki, dodajemy płatki i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Deser z płatkami ryżowymi foto
3
Dodajemy suszone śliwki, i posypujemy otrębami. Do każdej porcji dorzucamy kilak migdałów. Pycha.
Krok 3 - Deser z płatkami ryżowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.01.2014 20:23
dziękuję, dobrze też smakuje
erym 01.01.2014 19:59
bardzo ladnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak