Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiat z parówek i ciasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 9 szt
ciasto francuskie 1 duże opakowanie
jajko 1 szt
jogurt naturalny 1 łyżka
groszek konserwowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiat z parówek i ciasta

Kroki postępowania

1
Parówkę kłądziemy na rozłożony płat ciasta francuskiego i tniemy z niego taki kawałek, aby można zawinąć w niego parówkę. Zawijamy parówkę w ciasto. Nacinamy na całej długości, ale uważamy aby nie przeciąć całej parówki.
Krok 1 - Kwiat z parówek i ciasta foto
2
Na talerzy rozmącamy jajko z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie zwinąć w kółko. Końce zlepić ze sobą, można spiąć wykałaczką. W miejsca rozcięcia wkładamy po kulce groszku zielonego.
Krok 2 - Kwiat z parówek i ciasta foto
3
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy parówki w cieście w odległości od siebie, gdyż znacznie urosną. Pieczemy ok 20 minut.
Krok 3 - Kwiat z parówek i ciasta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.06.2013 23:07
Te parówki są szybkie w wykonaniu a efekt super
Adam/ZUB3R 05.06.2013 21:34
smaczna i ładnie wygląda
pacpaw 13.01.2013 18:32
polecę za pomysłowość. Tak przygotowana parówka w cieście francuskim nabiera świeżości. Z chęcią bym ją zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak