Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 4 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
cebula biała 2
pomidor 3
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól, pieprz
cielęcina bez kości 1 z udźca
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz

mięso pokroić w dużą kostkę,poruszyć pieprzem solą.obsmażyć na rozgrzanym oleju,przełożyć do garnka.cebulę posiekać.ze sparzonych pomidorów zdjąć skórkę,pestki usunąć a miąższ pokroić.na tłuszczu na którym smażyło się mięso,zeszklić cebulę,wsypać sproszkowaną paprykę,chwilą smażyć.dodać pomidory i dusić 5 min,po czym wymieszać z mięsem.dusić razem pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.09.2011 11:51
wow super
jasiek 19.07.2011 12:13
tanie jedzonko
annamariakowalczyk3 24.07.2010 16:21
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak