Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op
parówki 3 szt
jajko 1 szt
Musztarda francuska Prymat
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko, smarujemy musztardą francuska i posypujemy zieloną pietruszka. Tniemy na prostokątny, na każdy kłądziemy parówke i zawijamy.
Krok 1 - Parówki w cieście francuskim foto
2
Jajko roztrzepujemy z jogurtem naturalnym. Parówkę w cieście obtaczamy w roztrzepanym jajku
Krok 2 - Parówki w cieście francuskim foto
3
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w piekarnku nagrzanym do 190 stopni.
Krok 3 - Parówki w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak