Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 100 ml
ceula biala 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren
rosół drobiowy 125 (z kostki)
nogi z królika 6

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z cebulką

Kroki postępowania

1
Oczyszczamy nogi królika - myjemy pod bierzącą wodą, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Królik z cebulką foto
2
Cebule obieramy, a następnie kroimy w kosteczkę .
Krok 2 - Królik z cebulką foto
3
Nogi królika układamy na blaszce polanej olejem. Dodajemy przyprawy i obkładamy cebulą .
Krok 3 - Królik z cebulką foto
4
Pieczemy w temp 175 stopni około 1 godziny. Po około 20 minutach podlewamy rozpuszczonym rsołem z kostki.
Krok 4 - Królik z cebulką foto
5
Podajemy do ziemniaczków.
Krok 5 - Królik z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.01.2014 13:35
Na pewno pyszny :)
Wacław 07.09.2013 10:24
smaki dzieciństwa,pycha,tata dawał nam nóżki a on obgryzał resztę :-)
Katarzyna59 26.06.2013 09:14
dawno nie jadłam królika, a jest bardzo smaczny
Ewelina38 01.06.2013 21:29
sama nie jadam króliczego mięsa (jakoś nie mam sumienia)ale kiedyś często go przyrządzałam dla rodziny, a teraz i oni nie chcą jeść....
IZABELA29 30.05.2013 09:32
tak tez będą smaczne
misia53 30.05.2013 00:48
dawno królika nie miałam... a lubię...
Aannkaa82 19.02.2013 19:33
Podobno bardzo smaczne mieso, ja jeszcze nie próbowałam. Na zdjeciach wygląda bardzo apetycznie. Tylko gdzie ja kupię nogi królika :(. Całe króliki widziałam ale z samymi nogami będzie problem. Czy pozostałe części królika zrobione w ten sposób też będą smaczne?
pacpaw 13.01.2013 18:30
apetyczna wersja królika. Lekko odmiana od innych popularnych królików szczególnie w sosach. Może zaciekawić amatora mięsa króliczego
IZABELA29 15.09.2012 09:00
do tego je trzymam by pózniej zjeść .Takie ze sklepu tez są na tej samej zasadzie chowane.Teraz mam 8 malutkich.... sliczne i smaczne.Ale wstrętna jestem ha ha
ben-ka 14.09.2012 11:44
Iza jak możesz? króliczki to takie puchate zwierzątka Ty je karmisz a póniej jesz?
Wiesława1 13.09.2012 13:07
skończyłam!!Wygląda i pachnie wspaniale.smakuje rewelacyjnie!Dzięki za pomysł
IZABELA29 13.09.2012 09:20
u mnie było to samo i dlatego musiała byc inna wersja
Wiesława1 13.09.2012 08:35
dzisiaj robię na obiad ,bo królik w sosie już się przejadł
goofy9 02.09.2012 15:35
robię królika identycznie
goofy9 02.09.2012 15:35
robię królika identycznie
sylwia / sytofala 14.08.2012 10:41
byłam pewna , że mam ten przepis zapisany , ale się oszukałam go dobrze , że już znalazłam , króliś na obiad :)
Sylwia56
Sylwia56 10.08.2012 13:52
pycha
olkaaa 01.08.2012 08:49
jeszcze nie jadłam
caralajna 29.07.2012 07:28
mniam
smakowita 17.07.2012 20:14
najlepsze mięsko to właśnie z królika
edyta44 17.07.2012 19:11
smaczxne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak