bigos staroświecki

bigos staroświecki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

  • margaryna

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka

  • pieprz

  • rosół

    1 szklanka
  • schab pieczony

    2 (krojony w kostkę)
  • jabłko winne

    4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na margarynie zeszklić posiekaną cebulę,wsypać mąkę,chwilę smażyć,dodać mięso,rosół,cukier i ziarna pieprzu.gotować przez 10 min,wymieszać jabłkami pokrojonymi w cieście słupki.chwile jeszcze gotować.podawać z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

22.10.2012 14:01
tradycyjna polska potrawa;)

annamariakowalczyk3

24.07.2010 16:20
niema jak pyszny bigos.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat