Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONA WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
cebula 4 szt
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONA WĄTRÓBKA Z CEBULKĄ

Wątróbkę kroimy w średniej grubości plastry oczywiście pod ukos, obtaczamy w mące z obu stron i smażymy na rozgrzanej oliwie, posypując solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją w innym naczyniu, doprawiamy do smaku. Następnie łączymy wątróbkę z cebulką, najlepiej w rondelku, podlewamy 2-3 łyżkami wody i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ziemniakami i sałatką.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 21.09.2012 21:48
pysznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak