Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Fale Dunaju"ciasto z Jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 25 dag
mąka tortowa 30 dag
jajko 6 szt
proszek do pieczenie 2 łyżeczki
mleko
kakao 2 łyżki
jabłka 1 kg
budyń śmietankowy
olejek rumowy
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: "Fale Dunaju"ciasto z Jabłkami

Ciasto wykonanie:
1)Margarynę,cukier,żółtka, utrzeć. 2)Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać dodając mleko. 3)Ciasto podzielić na 2 części. 4)Z białek ubić pianę.
5)Do 1 części ciasta dodać 2/3 piany, a do 2 części ciasta dodać kakao i resztę piany i delikatnie wymieszać.

Przygotowanie do pieczenia:
1)Do foremki wlać ciasto jasne. 2)Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne. 3)Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki.
4)Jabłka układać na wierzchu,grubszą stronę lekko wciskając w ciasto.
5)Piec w temperaturze 160 -180 stopni przez 40 minut.

Krem wykonanie:
1)Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z cukrem. 2)Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń.
3)Dodać olejek waniliowy. 4)Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą.
NA GÓRĘ MOŻNA ZROBIĆ POLEWĘ CZEKOLADOWĄ LUB POTRZEĆ CZEKOLADĘ !!!!!
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.04.2013 19:50
super pyszne ciacho
RenataZ-et 16.11.2012 17:51
bardzo apetyczne
IlonaAlbertos 16.11.2012 13:26
Wygląda wspaniale.
Kas2 15.08.2012 17:24
wygląda przepysznie
AURELKA 18.07.2012 11:05
pyszne
Aneta41 17.07.2012 23:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak