Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 daag
cebula biała 2 sztuki
margaryna 2-3 lyzki
gęsta śmietana 4 lyzki
sól i pieprz do smaku
przyprawa do zup do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania formy
starty zolty ser 1 lyzka
grzyby świeże 60 dag
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z kurkami

Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem papryki.Grzyby oczyszczamy,myjemy i kroimy.Cebule siekamy,lekko zrumieniamy na tluszczu,dodajemy grzyby,smietane i dusimy okolo 15 minut.Mieszamy z ryzem,przyprawiamy do smaku i wkladamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego tluszczem i wysypanego tarta bulka.Wstawiamy do goracego piekarnika i zapiekamy.Zrumieniona potrawe posypujemy startym zoltym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.10.2012 14:01
mmm uwielbiam i ryż i grzybki;)
Kate131 11.07.2010 09:20
fajny przepis,wart wyprobowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak