Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warmiński piernik Babuni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jaja 6 szt.
cukier 500 g
olej 200 g
mleko 500 ml
cynamon 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki
cukier waniliowy 1 op.
miód 5 łyżek
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Warmiński piernik Babuni

Jajka ubić na sztywno z cukrem i c. waniliowym, powoli dodawać mleko i mąkę. Dodać resztę składników, dobrze wymieszać. Foremkę nasmarować tłuszczem i dokładnie posypać bułką tartą. Wlać przygotowane ciasto i piec w 180 st. ok. 45 - 50 minut. SMACZNEGO :)
P.S. można wrzucić do ciasta trochę owoców np wiśni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.08.2012 20:23
swietny;)
gusia1000 18.07.2012 21:42
Fajnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak