Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z grila

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
cosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
rozmaryn 1,5 łyżeczki
sok z cytryny
Bazylia suszona Prymat 1,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1,5 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1,5 łyżeczki
tymianek 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z grila

Kroki postępowania

1
Karpia umyć i pokroić na odpowiednie kawałki. Z przypraw zrobić mieszankę.Czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 1 - Karp z grila foto
2
Każdy kawałęk karpia natrzeć rozgniecionym czosnkiem a następnie posypać przygotowaną mieszanką przypraw, na koniec skropić sokiem z cytryny. Zawinąć w folię aluminiową i grilować około 30-40 minut co jakiś czas obracając.
Krok 2 - Karp z grila foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Karp z grila foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 12.02.2013 17:49
Co zostanie ze smaku karpia w tej nawałnicy przypraw?! Do grillowania chyba lepsze by były filety?
SmacznaPyza 10.02.2013 14:33
ta folia taka osmolona że nie widać prawie ryby...
Bernadeta1 30.01.2013 20:01
smacznie wygląda
EmciaPichci 29.01.2013 09:51
o takiego karpia jeszcze nie jadłam :)
tessinka 27.11.2012 15:39
A ja lubię jak karpik jest "mokry" i dlatego w folii :)
Mysiunia 27.11.2012 12:05
lubię, ale ja grilluje bezposrednio na ruszcie, ma jeszcze lepszy smak :)
Ewa6274879 18.07.2012 17:02
oj chętnie bym zjadła tak przyrządzonego karpika :)
Rafał10 17.07.2012 15:04
ooo jaki ładne mięsko z karpia :) PYCHOTKA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak