Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki - na kwaśno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 1 duża
koperek mały pęczek
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
chili płatki do smaku
sok z cytryny do smaku
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki - na kwaśno

Kalarepę obrać i utrzeć na najgrubszej tarce.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Dodoać posiekany koperek i polać sokiem z cytryny.
Wymieszać i pozostawić na 10 minut.
Doprawić chili oraz olejem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chelsi 13.08.2012 21:59
ależ bomba witaminowa
Rafał10 17.07.2012 15:07
lubię kwaskowate smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak