Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcine zacierki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
mleko 1 szklanka
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Babcine zacierki

Na stolnicę wysypać mąkę, do której dodajemy mleko, jajko,oliwę i przegotowaną wodę i zagniatamy na ciasto. Ciasto kroimy na małe kawałeczki i formujemy na owalne kluseczki, które następnie wrzucamy do osolonego wrzątku. Gdy zacierki wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze przez około 3-4 minuty, po czym odcedzamy i podajemy gorące z rozpuszczonym masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.03.2014 09:21
oo lubię takie na mleku, aż chyba sobie zrobię na śniadanie :D
Bernadeta1 28.06.2013 09:48
bardzo ,bardzo dawno nie jadlam
Katarzyna59 30.04.2013 17:39
bardzo fajne
Joanna23 22.03.2013 22:20
ciekawy przepis
Rafał10 08.03.2013 11:16
Babcine = najlepsze :)
KOBRA 01.12.2012 19:29
lubię takie, domowej roboty
annagebalska 31.08.2012 08:41
smak z dzieciństwa i wakacje u babci :)
Robert10 02.08.2012 17:26
pamiętam takie z dzieciństwa
mirosława4 20.07.2012 21:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak