Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Faworki" drobiowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 5 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Faworki" drobiowe

Kroki postępowania

1
Filety opłukać, osuszyć.Przeciąć nożem , żeby nie były zbyt grube.Następnie każdy filet przeciąć na środku nożem.
Krok 1 - "Faworki" drobiowe foto
2
Następnie przełożyć jeden koniec mięsa przez otwór.Tak jak faworki . Oprószyć przyprawą do kurczaka , wstawić na godzinę do lodówki.Rozgrzać olej , włożyć mięsne faworki oprószyć solą oraz pieprzem.Usmażyć z obu stron.
Krok 2 - "Faworki" drobiowe foto
3
Rozgrzać olej , włożyć mięsne faworki oprószyć solą oraz pieprzem.Usmażyć z obu stron . Można podać z ziemniakami , ryżem , kaszą gryczaną oraz ulubioną sałatką.
Krok 3 - "Faworki" drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.06.2014 07:39
super pomysł
olkaaa 25.04.2014 07:25
fajny pomysł
Iwusia 20.04.2014 21:32
też robię podobnie - są smaczne
madzialena19 11.04.2014 18:56
Ładnie wygląda mięso.
Beata23 11.04.2014 15:40
ciekawy pomysł
Dariusz8 09.04.2014 13:07
Smaczne mięsko drobiowe.
gacopierz23 29.03.2014 09:39
świetna przekąska i pięknie się prezentuje
Wafelek2601 17.07.2012 15:21
świetne
parysek10 17.07.2012 14:22
ciekawy pomysł
Zdzisław 17.07.2012 14:01
do piwka zjem
sylwia / sytofala 17.07.2012 13:55
smakowitości :)
irenka 17.07.2012 13:36
wygladają pysznie,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak