Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodego zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
masło
mąka
rosół drobiowy 6 szklanek
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodego zielonego groszku

Do gorącej wody z dodatkiem cukru,soli i 1/2 łyżeczki masła wrzucamy groszek gotujemy niż 6-8 minut,następnie odcedzamy na sitku. Na maśle zasmażamy mąkę mieszając(nie powinna się zarumienić),ale stracić smak surowizny.Zasmażkę rozprowadzamy szklanką rosołu,zagotowujemy,łączymy z pozostałym rosołem,zagotowujemy raz jeszcze jeśli trzeba lekko doprawiamy do smaku.Na talerzu kładziemy odsączony groszek,zalewamy gorącym rosołem i posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.08.2012 10:56
też robię taką
parysek10 17.07.2012 14:23
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak