Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carpaccio z ogorka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 lyzki
mięta liście 3-4 galazki
ocet winny 2 lyzki
ogórki 40 dag
cukier puder do sma
sól do sma

Przepis i sposób przygotowania na: carpaccio z ogorka

Ogorki pluczemy,osuszamy i kroimy ukosnie na cienkie plasterki,lekko solimy i odstawiamy.Miete pluczemy i kilka calych listkow odkladamy a reszte rwiemy na kawalki lub siekamy.Plasterki ogorka osaczamy na sitku,ukladamy na talerzu posmarowanym oliwa i skrapiamy octem winnym i pozostala oliwa.Posypujemy mieta,oproszamy cukrem pudrem i wstawiamy do lodowki na okolo 30 minut.Przed podaniem przybieramy calymi listkami miety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 15.09.2010 22:29
super
sylwiachmiel 02.09.2010 21:53
ttylko ze to zdjęcie nie do tego przepisu,ktoś sobie żarty stroi
Paweł29 02.09.2010 20:42
Rewelacja
Ewelina56 02.09.2010 20:41
a jeszcze lepiej smakuje
Paweł29 02.09.2010 20:40
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak