Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korniszony mojej babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kg
woda 3 szkl
ocet 1/2 l
pieprz ziarna
ziele angielskie trochę
Liść laurowy suszony Prymat trochę
cukier 30 dag
koper włoski trochę

Przepis i sposób przygotowania na: korniszony mojej babci

Kroki postępowania

1
koper włoski,umyj,osusz, słoiki oraz zakrętki wyparz
Krok 1 - korniszony mojej babci foto
2
wodę zagotuj z octem,pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym,cukrem.ogórki włóż do słoików wraz z koprem
Krok 2 - korniszony mojej babci foto
3
zalej zalewą ogórki które odstaw w chłodne,zacienione miejsce
Krok 3 - korniszony mojej babci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.02.2013 14:40
mętnawa zalewa sugeruje raczej ogórki kiszone a nie marynowane w occie - proporcje wody do octu (nie wiadomo jakiego) też dziwne zakładając że chodzi o najpopularniejszy ocet 10 % Koper dodany zwykły a nie włoski, widać czosnek.... kolejna ściema ....
suzana 17.07.2012 16:47
lubię korniszonki
parysek10 17.07.2012 14:28
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak