Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

proziaki smażone na patelni

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1/2 szkl
mąka 2 szkl
sól szczypta
jajko szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: proziaki smażone na patelni

Kroki postępowania

1
z mąki,mleka,soli,sody oraz jaja zarób ciasto które rozwałkuj i pokrój na kwadraty.
Krok 1 - proziaki smażone na patelni foto
2
smaż je na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron
Krok 2 - proziaki smażone na patelni foto
3
proziaki najlepiej smakują posmarowane masłem
Krok 3 - proziaki smażone na patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 17.07.2012 16:49
prawdziwe proziaki robi się na piecu a nie na oleju, są tradycyjne na podkarpaciu
Ewa104 17.07.2012 13:11
Jadłam coś podobnego o takiej nazwie w Solinie.Tyle,że os maku czosnkowym.Smakowało mi bardzo.Mogłabym jeść same (tam serwowali do potraw z grilla).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak