Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 sztuka
olej 6 łyżek
przyprawa do dań z kapusty 2 łyżeczki
sos sojowy jasny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z pieczarkami

Kapustę wypłukać, odcisnąć. Posiekać drobniej. Wstawić, ugotować do miękkości. Pieczarki pokroić w plastry. Cebulę obrać posiekać drobno. Kapustę odcedzić. Rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Smażymy razem 10 minut. Następnie dodać ugotowaną kapustę. Doprawić do smaku przyprawą do dań z kapusty, sosem sojowym jasnym, solą oraz pieprzem. Razem smażymy 10-15 minut.Może być kapusta jako dodatek do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.06.2014 07:36
bardzo lubię
gosia561 09.08.2012 16:44
dobra do obiadu
GOSIA18 17.07.2012 14:54
lub farsz do pasztecików
Agnieszka91 17.07.2012 13:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak