Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z włoszczyzną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dkg
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
por 1 kawałek
seler 1 kawałek
czosnek 1 ząbek
Sos pieczeniowy jasny 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
listel laurowy 2 listki
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
zioła wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z włoszczyzną

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzac oliwę i przesmażyć na niej pokrojone w kostkę mięso. W trakcie smażenia obrać i pokroić cebulę, pora, marchew, selera i czosnek.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z włoszczyzną foto
2
Gdy mięso się zrumieni, dodać do niego pokrojone warzywa i krótko przesmażyć. Wlać trochę wody (ok. 2 szklanek) i dodać sól, pieprz, papryki i listek laurowy.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z włoszczyzną foto
3
Gdy warzywa i mięso będą miękkie dodać rozmieszany sos pieczeniowy i zagotować. Doprawić do smaku i dodać zioła.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z włoszczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 14.08.2012 17:01
o super miesko
Justyna/Dzastus 13.08.2012 10:11
ja jakos w mniejsza wole, to jeden z moich ulubionych gulaszy
pacpaw 30.07.2012 20:06
ja z reguły kroję w dużą kostkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak