Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa zupa z dodatkiem kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2
pora 1
czosnek 1 ząbek
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion drobiowy 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa zupa z dodatkiem kurczaka

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek. W tym czasie podgrzewamy bulion (bądź gotujemy 1l wywaru np z bulionówki bądź kostki rosołowej jeżeli nie posiadamy gotowego bulionu), oczyszczone piersi gotujemy w bulionie do miękkości
Krok 1 - Porowa zupa z dodatkiem kurczaka foto
2
Następnie obieramy marchewkę kroimy w cieniutkie plasterki, pora myjemy i także kroimy w cieniutkie krążki, kiedy mięsko jest ugotowane wyciągamy z wywaru, piersi kroimy w słupki. DO gotującego wywaru wrzucamy marchewkę i pora, gotujemy na małym ogniu około 5 minut, dodajemy kurczaka i doprawiamy do smaku
Krok 2 - Porowa zupa z dodatkiem kurczaka foto
3
Całość zostawiamy na małym ogniu przez około 5 minut do połączenia smaków. Smacznego.
Krok 3 - Porowa zupa z dodatkiem kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 01.09.2012 20:47
ładnie smakuje :)
Magula 17.07.2012 09:59
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak