Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 140 gram
cukier puder 100 gram
żółtko jajek 2 sztuki
gorzkie kakao 3 łyżki
biała czekolada 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera

Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i kontynuować ucieranie. Wsypać mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Rozwałkować ciasto i szklanką wycinać z ciasta koła. Na połowie krążków ułożyć kostkę czekolady i przykryć drugim (brzegi zlepiamy za pomocą widelca).

Piec 12-14 minut (nie dłużej, bo cały sekret w tym, by ciastka były miękkie a nie wysuszone!) w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 16.07.2012 21:36
mniaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak