Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1/2 kg
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaki

Ziemniaki dokładnie szorujemy i wybieramy podobnej wielkości, mniejsze sztuki. Ziemniaki gotujemy w łupinkach. Po ugotowaniu kroimy je, najlepiej i najszybciej na 4 częśći. Do pokrojonych ziemniaków wlewamy łyżkę oliwy i posypujemy przyprawą do ziemniaków, mieszamy całość. Drugą łyżkę oliwy rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy ziemniaki, smażymy od czasu do czasu mieszając, aż całe się zrumienią. Pyszny dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.07.2012 13:11
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak