Łódki z jajek

Łódki z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • musztarda

    pół łyżeczki
  • szczypiorek

  • majonez

    1 łyżka
  • ser żółty

    1 plaster
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łódki z jajek
Jajko gotujemy na twardo ok 8-10 minut. Obieramy, studzimy i kroimy na pół.
Krok 2 - Łódki z jajek
Wybieramy żółtko ze środka i przekładamy do miseczki. Szczypiorek kroimy na drobno. Łyżeczkę szczypioru wsypujemy do żółtka. Do żółtka dodajemy również musztardę i majonez i solimy do smaku. Rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nabieramy farsz an łyżeczkę i wypełniamy środek jajka, tworząc kopułke. P
Krok 3 - Łódki z jajek
laster sera żółtego kroimy na trójkąty. Trójkącik sera nabijamy na wykałaczkę w dwóch miejscach i wbijamy jako żagielek do jajka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

14.09.2013 08:33
lubię jajka :)

Danost

08.11.2012 09:49
fajjny pomysł

kamyk

16.08.2012 09:17
super wygladają

sylwia / sytofala

17.07.2012 13:59
efektowne

Mysiunia

16.07.2012 21:54
proste w przygotowaniu a takie ładne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat