Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
szynka duży plaster
pomidor 1 szt
sól
pieprz
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorem

Na patelni rozgrzewamy masełko. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Plaster szynki kroimy w kostkę ok 1 cm i wrzucamy na patelnię w momencie kiedy cebulka się już przyrumieni. Podsmazamy ok 2 minuty, następnie wbijamy jajko, solimy, pieprzymy i mieszamy. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Pod koniec smażenia jajecznicy wrzucamy na patelnię pokrojonego pomidorka i całość mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.07.2012 13:16
Kolejne extra pomidorowe danie :) musiała być pyszna !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak