Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 200 gram
majonez 2-3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: dip czosnkowy

Jogurt wrzuci do miseczki razem z majonezem, dodac czosnek (koniecznie wyciśniety aby puścił sok) dosac sól, cukier (dzieki niemu sos bedzie miał bardziej intensywny smak), pieprz i zioła i dobrze wymieszac. Jeśli czegos wam brakuje trzeba kontrolowac odpowiednio sola i cukrem tak aby dojśc do odpowiedniego dla siebie smaku. smacznego :) Można podawac ze swieżo obranymi marchewkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak