Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZABIELANY BARSZCZYK NA MŁODYCH BURACZKACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 szt
marchew 1 szt
kość 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 30% 3 łyżki
ocet 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZABIELANY BARSZCZYK NA MŁODYCH BURACZKACH

Kośc oczyszczamy i zalewamy świeżą wodą, gotujemy. Buraki obieramy, myjemy i kroimy w talarki, dorzucamy do wywaru. Tak samo robimy z marchwią i dorzucamy ziele i liście laurowe. Kiedy warzywa są miękkie wrzucamy kostkę rosołową, pieprz, majeranek i natkę pietruszki pokrojoną lub w całości. Na koniec dolewamy ocet, aby barszcz był winny i ładny kolor. Następnie zabielamy śmietanką. Można podawac z pasztecikami, młodymi ziemniakami lub z chlebkiem.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 23.02.2013 19:31
pycha ten barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak