Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1,200 kg
mięso mielone 0,600 kg
jajko 2-3 szt
kasza manna 1 szkl
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę drobno szatkuję zalewam wrzatkiem odcedzam wyciskam i przekładam do wiekszej miski dodaję mięso mielone, podsmażoną wcześniej cebulę, jajka, kaszę manne, sól, pieprz i Kucharka, wszystko dobrze mieszam, formuję kotlety i obsmażam na oleju z obu stron, układam w rondlu, następnie robię sos z litra wody,2 rosołków, przecieru pomidorowego, pieprzu i zalewam gołabki, duszę wszystko pod przykryciem 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.01.2014 16:46
Wyglądają apetycznie.
alaaa 22.07.2013 19:54
też takie robię są bardzo smaczne
IZABELA29 08.06.2013 20:29
lubię takie ale bardziej wolę robić raczej zawijane
magduś83 27.05.2013 11:42
szybkie i smaczne
katarzynka455 01.05.2013 17:33
Tez takie robię,szybko się robi i są smaczne.
Ania67 09.04.2013 17:13
Bardzo mi smakuja i czesto je robie
Bernadeta1 22.03.2013 11:05
bardzo smaczne
Kuchareczka2 24.01.2013 14:35
pycha
Norgiusz 20.10.2012 15:52
super
Ewelina38 15.10.2012 22:13
gołąbki w takim wydaniu też bardzo lubię
caralajna 05.09.2012 22:43
fajne
Kuchareczka2 30.08.2012 10:32
bez zawijania nie robiłam jeszcze
mela25 28.08.2012 07:56
apetycznie wyglądają
olkaaa 09.08.2012 13:18
bardzo fajne
RenataZ-et 26.07.2012 20:42
też czasem robię -są pyszne :)
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:19
ja dodaje ryż, ale te moga byc nawet smaczniejsze.
SYLKA 16.07.2012 20:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak