Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kakaowo-cynamonowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 3 łyżki
cukier 4 łyżki
kakao 1 łyżka
cynamon 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kakaowo-cynamonowy

Jajka oddzielić białka od żółtek, ubić białko utrwalić cukrem ubijać po chwili dodać żółtka i dalej ubijać, na koniec dodać przesiane przez sito mąkę, cynamon oraz kakao i proszek do pieczenia. Piec w piekarniku 15 minut w 180 stopniach z funkcją termoobiegu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 19.08.2012 19:26
extra
miki47 19.07.2012 10:52
super połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak