Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab paprykowy na grila

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
olej rzepakowy 1/4 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
zioła suszone wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Schab paprykowy na grila

Kroki postępowania

1
Schab podzielic na 4 porcje. Olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz przyprawami i ziołami. Powstałym sosem natrzeć mięso. Wstawić minimum na godzinę do lodówki i obracać je od czasu do czasu.
Krok 1 - Schab paprykowy na grila foto
2
Po wyjęciu rozgrzać grilla na 225 stopni i grillować mięso kilka minut z każdej strony. Przed podaniem sprawdzić czy mięso jest już dobre.
Krok 2 - Schab paprykowy na grila foto
3
Taki schab można podawać z musztardą i pieczywem lub do obiadu czy z sałatkami.
Krok 3 - Schab paprykowy na grila foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.03.2013 10:54
wspaniałe,moje ulubione smaki
mariel78 09.11.2012 07:25
okrutnie apetyczne mięsko
Justyna/Dzastus 15.08.2012 10:21
o tak :) polecam
Puszcza 14.08.2012 17:05
super taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak