Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy

Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 duża sztuka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • cukier

    ok.3 łyżki
  • banan

    2 sztuki
  • jagody

    1 szklanka
  • woda zimna

    1 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Jagody oczyścić, umyć, przełożyć do plastikowego pojemnika. Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do jagód.
Krok 2 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić w półplasterki. Dodać je do jagód i bananów. Pojemnik zamknąć i wstawić na klika godzin do zamrażalnika.
Krok 3 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera.
Krok 4 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Do owoców dodać cukier, wlać sok cytrynowy i zimną wodę.
Krok 5 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Lodową masę wstawić do zamrażalnika.
Krok 6 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy
Jak sorbet uzyska odpowiednią konsystencję, rozłożyć go do pucharków i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

GOSIA18

16.07.2012 15:25
coś dla mnie, pycha

irenka

16.07.2012 14:44
pyszniutki deserek

ewka1978

16.07.2012 14:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat