Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 duża sztuka
sok z cytryny 3 łyżki
cukier ok.3 łyżki
banan 2 sztuki
jagody 1 szklanka
woda zimna 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy

Kroki postępowania

1
Jagody oczyścić, umyć, przełożyć do plastikowego pojemnika. Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do jagód.
Krok 1 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić w półplasterki. Dodać je do jagód i bananów. Pojemnik zamknąć i wstawić na klika godzin do zamrażalnika.
Krok 2 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto
3
Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera.
Krok 3 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto
4
Do owoców dodać cukier, wlać sok cytrynowy i zimną wodę.
Krok 4 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto
5
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Lodową masę wstawić do zamrażalnika.
Krok 5 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto
6
Jak sorbet uzyska odpowiednią konsystencję, rozłożyć go do pucharków i podawać.
Krok 6 - Sorbet jagodowo-bananowo-jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 16.07.2012 15:25
coś dla mnie, pycha
irenka 16.07.2012 14:44
pyszniutki deserek
ewka1978 16.07.2012 14:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak