Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki
śmietana gęsta duża 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę kroimy w paseczki, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę( jeśli dodajemy paprykę lub kukurydzę to też razem wrzucamy ), wsypujemy pietruszkę lub koper. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem.
Na koniec dajemy śmietanę i razem wszystko mieszamy.
Pasuje prawie do każdego dania obiadowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 27.05.2012 23:18
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak