Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

  • śmietana gęsta duża

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w paseczki, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę( jeśli dodajemy paprykę lub kukurydzę to też razem wrzucamy ), wsypujemy pietruszkę lub koper. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem.
Na koniec dajemy śmietanę i razem wszystko mieszamy.
Pasuje prawie do każdego dania obiadowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

27.05.2012 23:18
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat