Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne pół kilo
masło 1 łyżka
pietruszka zielona do smaku
ziele angielskie 3 szt.
rosołek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szt.
kasza jęczmienna 2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z grzybami

Kaszę wysypać z torebek, zalać wodą i nastawić. Grzyby leśne ( ja najbardziej lubię młode i twarde), mogą być kurki, prawdziwki, maślaki, podgrzybki umyć i pociąć na małe części. Dodać do kaszy. Dołożyć przyprawy i rosołek, łyżkę masła. Po około 40 minutach dodać zieloną pietruszkę drobno pokrojoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak