Placki ziemniaczane z kiełbasą i groszkiem

Placki ziemniaczane z kiełbasą i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 kg
  • kiełbasa cienka

    600 g
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • cebula

    2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce.
Dodać drobno pokrojoną kiełbasę, cebulę oraz odcedzony groszek.
Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.
Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat