Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z mortadelą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 30 dag
cebula 3 szt
jajko 4 szt
czosnek 3 ząbki
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z mortadelą

Czosnek obieramy i siekamy drobno. Mortadele i obraną cebulę kroimy w kostkę. Jajka roztrzepujemy w misce dodając śmietanę i sól i pieprz do smaku. Napatelni rozgrzewamy olej podsmażamy cebulę i czosnek, następnie dodajemy mortadlę i lekko podsmażamy. Zalewamy masą jajeczno - śmietanową i smażymy aż się zetnie wierzch. Podajemy z sałatą.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 23.09.2012 20:51
szybko i smacznie ja bardzo tak lubię jeść
Ewelina47 04.08.2012 21:48
lubię omlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak