Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 szt
mięso mielone 0,30 dag
ser żółty 0,20 dag
pietruszka zielona
olej do smażenia
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Oddziel i oczyść pieczarki. Kapelusze należy nieco nasolić, nóżki pieczarek pokroić. Cebulę pokroić, mięso mielone podsmażyć na gorącym tłuszczu, po chwili dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż mięso będzie gotowe.
Tak przygotowanym farszem napełnić pieczarki. Na wierzch posypać startym żółtym serem oraz pietruszką. Można zapiec w piekarniku - nie będą takie tłuste lub na głębokim oleju przez kilka minut. Najlepiej smakują jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 16.07.2012 19:24
smakowicie i apetycznie:)
Hanna5 16.07.2012 10:43
wyglądają smakowicie te pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak